onsdag 4 augusti 2010

Snart är vintern här

Hej alla semesterfirare, nu är det snart dags att börja jobba igen en påminnelse till er som ännu ej börjat, kanske har ni sista veckan kvar?
För vår del så är vi just nu inne i en lite lugnare period så vi passar på att ta igen oss innan det är dags att börja tröska all spannmål och slakta den här omgången kycklingar.
142 dagar kvar till julafton det är mindre än fem månader och alla vet ju hur snabbt en månad går, det är lite konstigt när man tänker på det men också rätt skönt att slippa denna värmen som varit, allra mest för djurens skull.
Jag tycker lite synd om alla djur när det är en långvarig värmebölja de kan inte ta av sig som vi kan eller svalka sig, de får bara uthärda och kanske drömma om vintern.
Om vi ska snacka lite kyckling som ju denna sida egentligen ska handla om så har vi klarat av en slakt och satt i två nya kycklingkullar sedan sist. Vi slaktade i den allra varmaste och fuktigaste perioden men djuren klarade det bra. Utplockningen av djuren ur stallet sker ju på natten när det är svalt och det är ju tur. Man får ju i alla fall se att den investering i ventilationen som man gjorde när man byggde stallen fyller sin funktion och hur viktigt det är med en väl fungerande sådan.
De nyinsatta kullarna är nu 13 respektive 11 dagar gamla och allt ser än så länge bra ut men det finns ju ingen kull som är den andra lik, och allt kan ändra sig.
Sen den andra juli har vi på vår gård här i Blekinge varit aktiva kycklingproducenter i ett helt år och det har väl inte varit några större bekymmer utan det blev väl som vi tänkt oss.
Nya jordgubbar är planterade i växthuset och jag återkommer med rapport om det lite längre fram så till dess ha de och passa på att njuta det sista av sommaren för det tänker nämligen jag göra.
Hälsningar
Ulrika